18.6.2010

Kesäkassi ja nostalgisia traktoreita
Tein tuosta Robert Kaufmanin värikkäästä kukkaketokankaasta kesäkassin. Ohje löytyy Tilda-kirjasta Sew Pretty Homestyle. Näitä syntyy kerran ompelujärjestyksen opeteltua monta jopa illassa, jos haluaa.

Postista tupsahti tämä Robert Kaufmanin vanhoja traktoreita kangas, joka on ollut kuukausikaupalla tilauksessa. Tässä hieman nostalgiaa meille kaikille.

-SP-

Edit.
En malta olla kommetoimatta noita vanhan ajan traktoreita... Meillä oli kotona tuollaisia samanlaisia kopittomia traktoreita kaksi kappaletta, Ferguson ja Nuffield eli "nuffetti." Niillä me Satun kanssa ajeltiin heinäpellolla jo 5 - vuotiaina. Isä laittoi ykkösvaihteen päälle ja me istuttiin traktorin kyydissä (vuorotellen) ohjaillen sitä kulkemaan suoraan. Vauhtihan oli niin hidas, että siinä ehti hyvin muut kävellä rinnalla ja heittää heinäpaaleja traktorin lavalle. Tarvittaessa isä kävi painamassa jarrua tai pysäyttämässä traktorin. Pellon päässä isä käänsi traktorin ympäri ja taas sitä hurruuteltiin pellon toiseen päähän. Aika usein meille tuli Satun kanssa riitaa siitä, kumman vuoro oli ajaa. Varsinkin jos olimme joutuneet keräämään kiviä pellolta. Sen tylsempää hommaa me ei tiedetty, kun keväiset kivien keruut! Kyllä me siitä aina vähän niinku maristiinkin...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tilasin Saksasta yhdenlaista traktorikangasta, tein siitä veljenpojalle hammaspesuväline ym.tarvikepussukan.Tuo kangas on kyllä hienompaa...!